USEIN KYSYTTYÄ

Auringonsuojakalvot on suunniteltu vähentämään auringon säteilylämpöä ikkunoissa heijastamalla osan säteilyenergiasta takaisin ja vähentämällä lämpösäteilyn imeytymistä ikkunalasiin.

Tyypillisesti värilliset tai värjätyt kalvot toimivat siten, että ne imevät itseensä lämpöä. Väri imee aurinkoenergiaa lasin pinnassa, mikä vähentää sen siirtymistä huoneeseen. Värilliset kalvot eivät vähennä lämpösäteilyä yhtä tehokkaasti kuin heijastavat kalvot.

Heijastavat kalvot on pinnoitettu metalleilla. Metallipintaiset kalvot on suunniteltu heijastamaan auringonsäteitä lasin pinnasta. Heijastavien kalvojen valikoima sisältää tuotteita sekä kohtalaiseen tai suureen tarpeeseen (lämpökuorman vähentämiseen).

Kaikki auringonsuojakalvot ovat läpinäkyviä ja optisesti kirkkaita. Kalvojärjestelmien ultraviolettisuojaus parantaa kalvojen kestävyyttä ja suojaa tiloja UV-säteilyltä.

Useimmat ikkunakalvot on suojattu naarmuuntumisen estopinnoitteella, joka tarjoaa hyvän kestävyyden ja huolitellun ulkonäön.

Takaisinmaksuaika vaihtelee auringonvalon, kalvotyypin, lasityypin, polttoaineen hinnan, asennuskustannusten ja muiden tekijöiden mukaan. Kokemustemme mukaan kalvot maksavat itsensä takaisin 2-5 vuodessa

Ensin ikkunoiden ympäristö valmistellaan asennusta varten. Lattialle laitetaan suojakangasta ja/tai huonekaluja siirretään tarpeen mukaan.

Ikkunapinnat puhdistetaan tavallisella puhdistusliuoksella ja kaapimilla. Kalvo suihkutetaan liukasteella ja painetaan sitten ikkunalasin pintaan. Asennus viimeistellään lopuksi ammattitason lastalla ja oikealla tekniikalla. Liika vesi poistetaan, reunat siistitään ja kalvo kuivataan lastalla.

Suosittelemme, että kalvon kuivumiseen ja kovettumiseen varataan 30 päivää. Kovettumisprosessin aikana on normaalia, että kalvossa näkyy pieniä vesikuplia ja/tai sameutta. Ne katoavat kalvon kuivuessa. Kalvon tyypistä ja sääolosuhteista riippuen kuivumiseen voi mennä vain muutamia päiviä tai jopa 45 päivää. Kuivuttuaan ikkunakalvot näyttävät upeilta ja toimivat tehokkaasti vuosien ajan.

Ikkunakalvot edellyttävät ammattimaista asentamista. Ikkunakalvojen asentajat ovat saaneet kattavan koulutuksen. Myöskään kalvojen takuu ei ole voimassa mikäli asnnusta ei ole suoritettu sertifioidun asentajan toimesta.

30 päivän kuluttua asentamisesta kalvon voi puhdistaa tavallisella yleispuhdistusaineella ja pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla tai pyyhkeellä. Kalvojen puhdistuksessa voi käyttää myös vetolastaa. Hankaavat tuotteet voivat naarmuttaa tai vaurioittaa kalvoja, joten niiden käyttöä ei suositella.

Ikkunakalvot on suunniteltu kestämään vuosia. Tarkka aika vaihtelee käytetyn kalvotyypin, ikkunoiden suunnan, lasin tyypin ja alueen ilmaston mukaan. Useimmissa kohteissa kalvot kestävät reilusti yli niiden takuuajan

Ikkunakalvoilla on takuu siitä, että niiden auringonsuojaominaisuudet kestävät, eivätkä kalvot kupli, kuoriudu, murru tai halkeile. Takuuaika on 6-10 vuotta tuotteesta ja valmistajasta riippuen.

Ikkunakalvon asentaminen nostaa auringonvalossa olevan ikkunan lämpötilaa, mikä lisää rasitusta lasin reunoilla. Lasin reunojen laatu ja monet muut tekijät (ulkoiset varjot, sisäiset varjot, lasin historia, kalvon tyyppi, lasin koko ja muoto, sisä- ja ulkolämpötila) vaikuttavat lasin rikkoutumisriskiin.

Kokemus ikkunakalvojen asentamisesta eri tyyppisiin laseihin auttaa antamaan suosituksia kalvojen valintaan ja vähentämään lasin särkymisriskiä.

Ikkunakalvot eivät vahingoita tiivisteitä.

Mikään ei estä haalistumista kokonaan. ikkunakalvot on kuitenkin suunniteltu vähentämään haalistumisen syitä (ultraviolettisäteilyä, näkyvää valoa ja auringon lämpösäteilyä). Ultraviolettisäteily (UV) aiheuttaa ongelmasta noin 40 prosenttia, näkyvä valo 25 prosenttia ja lämpö noin 25 prosenttia. Loput 10 prosenttia johtuvat kosteudesta, ilman epäpuhtauksista, sisävalaistuksesta, väriaineen kestävyydestä ja muista tekijöistä.

Ultraviolettisuoja ei ole ikuinen, mutta tuotteet suunnitellaan siten, että hyvä UV-suojataso säilyy koko niiden elinkaaren ajan.

Turva- ja suojakalvot on suunniteltu pitämään lasinpalat koossa, vaikka ikkunalasi rikkoutuisi.Turva- ja suojakalvot valmistetaan paksummasta polyesteristä ja huomattavasti paksummasta ja tehokkaammasta liimasta kuin auringonsuojakalvot.

Suoja- ja turvakalvot kestävät Suomessa vallitsevat sääolosuhteet, mutta eivät välttämättä kestä pyörremyrskyjä, maanjäristyksiä, luoteja, pommeja tai murtovarkaita. Kalvot on kuitenkin suunniteltu suojaamaan ikkunalaseja särkymiseltä.

Turva- ja suojakalvot kehitettiin alun perin ratkaisuksi kansainväliseen turvallisuuden tarpeeseen ja suojaksi terrori-iskuja ja pommituksia vastaan. Kalvot voivat huomattavasti vähentää vakavan loukkaantumisen riskiä, joka aiheutuu ilmassa lentävistä lasinsiruista. Suojateho vaihtelee räjähdyksen voimakkuuden ja ikkunalasin läheisyyden perusteella (ja lasin tyypin, karmien rakenteen ja yms. tekijöiden mukaan).

Turva- ja suojakalvot ovat huomaamaton, mutta tehokas turvaratkaisu ikkunalasin kautta tehtäviä murtoja vastaan. Kestävä kalvo auttaa pitämään ikkunan koossa, vaikka tiili tai muu vastaava esine iskettäisiin lasiin. Varkaiden on siis päätettävä, jatkavatko he ikkunan rikkomista, kokeilevatko toista ikkunaa vai poistuvatko paikalta. Aikaa ei useinkaan riitä hukattavaksi, joten varkaat saattavat siirtyä seuraavaan kohteeseen.